PALS mental sundhed

Forældreinformation om ”Cool Parents”

- en del af projekt PALS Mental Sundhed

PALS Mental Sundhed er et 4-årigt, nationalt projekt (fra 1. januar 2013-31. december 2016); finansieret af SATS-puljemidler fra Sundhedsstyrelsen. Formålet med projektet er at forbedre vilkårene for sårbare og ængstelige elever i folkeskolen, og i den forbindelse er Holstebro, Norddjurs, Ikast-Brande og Herning Kommune gået sammen med Socialstyrelsen om at udvikle tiltag og metoder, der kan skabe denne forbedring. I Herning Kommune er projektet et samarbejde mellem lærere, skoleledere, sundhedsplejersker, skolepsykologer og skolekonsulenter – og de skoler, der pt. er involveret i projektet er Sdr. Felding Skole og LæringsCenter Syd (Kølkær og Arnborg). Projektet har fokus både på at skabe tiltag og metoder, der henvender sig til hverdagen på skolerne (dvs. til alle børn), og der er fokus på den gruppe af elever, der har brug for lidt mere støtte for at håndtere deres ængstelighed og sårbarhed. Der vil således i løbet af projektperioden blive afprøvet tiltag både blandt alle elever på skolen, blandt udvalgte klasse og blandt udvalgte elever.

Cool Parents til ængstelige børn

Som et led i PALS Mental Sundhed søges der en række forældrepar til et nyt tilbud i Herning Kommune, der henvender sig til forældre med et ængsteligt barn. Ængstelighed hos børn kan komme til udtryk ved at barnet har mange bekymringer/er bange for mange ting; har svært ved at sove alene; har svært ved at komme eller være i skolen; har svært ved at deltage i fritids- og sociale aktiviteter; eller undgår andre hverdagsaktiviteter pga. frygt for, hvad der vil ske, hvis de gør. Det kan være en udfordring som forældre, at have et barn med ængstelighed – for hvordan håndterer man det bedst og hjælper barnet til at kunne mestre sit hverdagsliv? Cool Parents er et selvhjælpsprogram (baseret på angstbehandlingsprogrammet Cool Kids), hvor en række forældrepar mødes 5 gange over 10 uger med to vejledere og får sparring på, hvordan man bliver en Cool Parent, der bedst muligt kan støtte ens ængstelige barn. Programmet taget udgangspunkt i en bog til forældrene, samt et arbejdshæfte til barnet, som forældre og barn skal arbejde med mellem vejledningsgangene.

Praktisk information:

Hvis I som forældre er interesserede i at høre mere om Cool Parents; bl.a. om, hvordan I kan blive tilknyttet programmet, så kan I kontakte Sanne Kold ([email protected] - 30573395) (psykolog ved Center for Børn og Forebyggelse ved Herning Kommune).